No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

24. juuni - rahvusvaheline haldjate päev

by - pühapäev, juuni 23, 2024


Oleme kõik kuulnud tiivulistest haldjatest, kes lendavad ümber lillede ja on alati joonistatud nagu kergekujulised liblikatiivulised keerubid, kuid kas teadsite, et päkapikud on samuti osa haldjate perekonnast? Need olendid olid levinud germaani rahva seas, eriti nende seas, kes töötasid kaevandustes ja mägedes.
Paljude inimeste aedades asuvad punakübarlised päkapikud olid kujundatud kaugelt põhjast pärit olendite järgi. Need vaiksed ja tagasihoidlikud olendid kuulusid pimedatesse põhjapoolsetesse metsadesse ja veetsid aega inimeste kodude läheduses, mida nad mõnikord aitasid.
Ükskõik, kas näete neid maakera sügavates looduslikes paikades asuvate väikeste tiivulistena või heleda naha ja juustega kõrgete uhkete kujudena, on üks asi kindel. Haldjahullus on maailma täielikult vallutanud.
Need inimliku välimuse ja maagiliste võimetega üleloomulikud olendid on läbi aegade levitanud müüte ja legende! Euroopa kultuurides, keldi, slaavi, germaani, inglise ja prantsuse keeles, on levinud rahvauskumused, mis kirjeldavad haldjate päritolu. Nad olid paganlike uskumuste kohaselt jumalused, kristlikus traditsioonis alandatud inglid, kuid teised allikad räägivad surnute vaimudest, inimeste eelajaloolistest eelkäijatest ja loodusvaimudest.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate