No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

DIABEET

by - kolmapäev, märts 12, 2014





Suhkrutõbi on kõige levinum ainevahetushaigus. Selle põhilised sümptomid on tugev janu ja rohke uriinieritus. Nahk on suhkruhaigetel tavaliselt kare, kuiv, kestendav ja sügelev, täis kratsimisjälgi. Tihti kaasnevadki suhkurtõvega mitmesugused nahahaigused. Suu limaskest on kuiv, keel kollakaspruuni katuga. Haiged tunnevad pidevat nälga. Raskete vormide korral lisanduvad sellele veel iiveldus, oksendamine ja mõnikord ka kõhuvalu.
Arstid soovitavad suhkruhaigetele rasvavaest ja valgurikast dieeti, milles süsivesikuid oleks mõõdukalt. Rasvad peaksid olema ennekõike taimeset päritolu.
Suhkruhaigust rahvameditsiini vahenditega raviv inimene peab mõistma, et niisugusel ravil võib olla ainult toetav ja haiguse kulgu kergendav roll, kuna põhiraskust kannavad tavameditsiin ja õige toitumine.
Suhkruhaiguse korral on tarvitatud järgmisi ravimtaimi.
· 20 g sirelipungadele valatakse klaas keeva vett, lastakse 30 minutit tõmbuda ja võetakse 3 korda päevas 1 spl.
· Supilusikatäit 25 g kaupa võetud võilillejuurte, kahekojalise nõgese lehtede, mustikalehtede, aedoapoolmete ja kortsleheürdi segu keedetakse 3 minutit klaasis keevas vees, lastakse tund aega seista, kurnatakse ja võetakse suhkruta 3 korda päevas 1 spl.
· 10 g kuivatatud ja peenestatud takjajuuri keedetakse 15 minutit klaasis vees, lastakse tund aega tõmbuda ning võetakse 3-4 korda päevas 1 spl.
· Vere suhkrusisaldus väheneb, kui enne söömist võetakse 1 tl segu, mis koosneb kolmest osast petersellist, kolmest osast küüslaugust ja ühest osast sidrunikoorest.
Läbi hakklihamasina aetud aineid hoitakse 2 nädalat pimedas kohas. Raviefekt on suurem, kui sellele segule valatakse lisaks veel keedust, mis on valmistatud võrdsetes kogustes võetud mustika- ja pohlalehtedest, aedoapoolmetest ja maisiemakasuudmetest. 1 spl peenestatud ainete segule valatakse 1 kl keeva vett, jäetakse ööseks termosesse ja võetakse siis 3 korda päevas enne sööki 1/3 kl.
· Pool tundi enne hommiku- või õhtusööki on väga kasulik juua pool klaasi värsket kartulimahla.
· 5 g kuivatatud punase aasristikheina nuttidele valatakse 1 kl keeva vett, lastakse 30 minutit tõmbuda ja võetakse 3 korda päevas 1 spl.
· 20 g kuivadele peenestatud metsmaasikalehtedele valatakse klaas keeva vett, keedetakse 5 minutit, lastakse 2 tundi tõmbuda, kurnatakse ja juuakse 4-5 korda päevas 1 spl.
· 4 spl kuivi peenestatud orasheinajuuri keedetakse 5 kl vees, kuni 3-4 vedelikust on aurustunud, kurnatakse ja tarvitatakse 4-5 korda päevas 1 spl.
· 1 spl kuiva peenestatud haavakoort keedetakse 30 minutit 2 kl vees tasasel tulel, lastakse soojalt kaetuna 3 tundi tõmbuda ning võetakse 3 korda päevas enne sööki ¼ klaasi.


Vaata teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega     

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate