Maasika toorjuustukook
Maasika toorjuustukook
125 ml võid
1 muna, lahtiklopitud
250 ml piima
250 ml jahu
250 ml suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
2 liitrit maasikaid, puhastatud ja pestud
110 g toorjuustu(mascapone)
Soovi korral Kreeka jogurtit või vaniljekastet serveerimiseks.
125 ml võid
1 muna, lahtiklopitud
250 ml piima
250 ml jahu
250 ml suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
2 liitrit maasikaid, puhastatud ja pestud
110 g toorjuustu(mascapone)
Soovi korral Kreeka jogurtit või vaniljekastet serveerimiseks.
Eelsoojenda ahi 180 C. Sulata või ja vala 22 x 32 cm klaasist küpsetusvormi. Eraldi kausis sega muna, jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Vala otse sulanud võile, ära sega. Lisa maasikad ühes reas, nii tihedalt kui võimalik. Puista juustutükid maasikatele. Aseta kook eelsojendatud ahju ja küpseta 45 minutit või niikaua kuni pealispind on kuldpruun ja ääred mullitavad. (Taigen tõuseb kõrgemale kuid maasikad jäävad siiski välja piiluma).
Serveeri kuumalt, soovi korral jäätise või vaniljekastmega.
ÄÄREMÄRKUS:. Seda kooki oleks parem süüa kuumalt, otse ahjust võetuna. Marjad vajuvad põhja, muutuvad vesiseks ja kaotavad maitse mida kauem küpsetis seisab.
Head isu!
Algallikas - kitchenscoop.com
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.