No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

HEMORROIDID

by - teisipäev, märts 18, 2014


Hemorroide põhjustab jämesoolepõimiku veenide laienemine. Pindmiste hemorroidide puhul laieneb jämesoole alumine veenirida ja moodustuvad nahaga kaetud hemorroidisõlmed. Sisemiste hemorroidide korral on laienenud sisemised veenid ning sõlmed paiknevad jämesooles endas.
Haiguse teket soodustab jämesoole- ja väikevaagnaveenide verepais - pikaajaline liigtäitumus, mis võib tuleneda kroonilisest kõhukinnisusest, väheliikuvast eluviisist ja rasedusest. Tuleb ette veeniseinte kaasasündinud nõrkust ning muid anatoomilisi iseärasusi.
Enamikul juhtudel tekib hemorroid tasapisi ja märkamatult. Esialgu annavad endast märku päraku ümbruses tekkivad ebamugavus- ja raskustunne ning sügelemine, mõnikord ka valulikkus ja kõhukinnisus. Need aistingud võivad tugevneda pärast teravamaitseliste toitude söömist, alkoholitarvitamist ja rasket füüsilist tööd. Haiguse arenedes tekivad juba verejooksud ja ägedad valud.
Enamasti määravad arstid sellisel puhul haigele salve ja küünlaid (varajases staadiumis) või saadavad ta operatsioonile (kui haigus on käest lastud).
Mis puutub rahvalikesse ravivõtetesse, siis nende valik on lai. Paljudel vanadel rahvastel on hemorroidide vastu võitlemiseks omad meetodid.
· Pärsia meetod (suitsune istevann)
Väikesesse rauast istevanni pannakse kuumutatud telliskivi, millele raputatakse peenestatud küüslauku. Kui see suitsema hakkab, istutakse istevannile.
· Mongoolia (hiina) meetod
Valmistatakse kamprist (2,5 kg), vasevitriolist (2 kg) ja sea sääreluu üdist (50-100g) segu ning määritakse sellega enne magamaheitmist haiget kohta.
· Vene meetod
Pesukaussi valatakse jahedat vett ja istutakse selles kolme nädala jooksul 5-7 minutit igal õhtul enne magamaheitmist. Teie närvide säästmiseks ei paku me siin välja Kaukaasias, Jaapanis ja mõningates Aafrika riikides kasutatavaid meetodeid, vaid soovitame nende asemel tunduvalt ohutumaid võtteid: jooge päevas klaasitäis sooja hapukapsavedelikku või kolm korda päevas 100-150 g värsket pihlakamahla, millele on lisatud suhkrut. Peale võite juua klaasitäie vett. Klistiiriks ja loputamiseks kõlbab metsmaasikalehtedest valmistatud tõmmis.
Pidage meeles, et tervisega ei tohi nalja teha. Enne kuuma telliskivi kohale istumist käige ära arsti juures, aga kui te ka siis abi ei saa, hankige endale tõesti sea sääreluu üdi.

    Vaata ka teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega  

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate