KÕRVETISED
Need tekivad siis, kui maomahl tõuseb üles söögitorru ning tekitab omapärase kuuma kõrvetustunde. Sagedamini juhtub seda isikutel, keda vaevab mao ülehappesus, ent vahel täheldatakse seda ka anatsiidse gastriidi puhul, kui söögitoru limaskest on maomahla suhtes ülitundlik. Kõrvetisi võivad põhjustada veel erutus ja närvihaigused.
· Kartulimahl. Tihti aitab kõrvetisi leevendada 2-3 spl värsket kartulimahla.
· Ravimtaimesegu. Segage 20 g teelehti, 20 g naistepunaürti ja 5 g kummeliõisi ja valage segule klaas keeva vett. Sellest kogusest jätkub kaheks korraks.
· Herned. Leotatud (mitte keedetud) herned aitavad kõrvetistest jagu saada.
· Tatar. Kõrvetisi leevendab tühja kõhuga söödud tatrapuder.
· Harilik kanarbik. Valage 1 spl ürdile 0,5 l keeva vett, keetke tasasel tulel 3 minutit, laske tund aega tõmbuda ning jooge 3 korda päevas 0,5 klaasi.
Vaata ka teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.