No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

3. HÜPOTOONIA

by - laupäev, veebruar 08, 2014


potoonia all mõistetakse normaalsest madalamat vererõhku.
Räägitakse, et hüpertoonik elab vähe, aga hästi, hüpotoonik seevastu kaua, kuid halvasti. Selles peitub oma tõetera: roidunud olek, hommikune loidus, terve päeva kestev unisus, peapööritus ja üldine nõrkus on paljudele inimestele tuttavad sümptomid. Madala vererõhuga kaasnevad perifeersete veresoonte toonuse regulatsiooni häired ei ole tervisele just lausa ohtlikud, kuid väga vaevarikkad.
Kas haigete enesetunnet on võimalik parandada? Paljud kasutavad selleks kofeiini sisaldavaid jooke, nagu teed, kohvi ja kokakoolat. Kui kange tee ja kohv ei mõju, võib neile lisada natuke konjakit, riia palsamit või Bittneri palsamit. Apteekidest saab osta puhast kofeiini sisaldavaid bioaktiivseid toidulisandeid või toniseerivaid taimeekstrakte - eleuterokokki, zenshenni jt, ent haavandtõve ja südamehaiguse korral tuleb nendega ettevaatlik olla.
Kui toonikuid võtta ei tohi, aitavad mõningad harjutused töövõimet suurendada ja väsimust peletada. Eriti tõhus on hommikune külma veega ülevalamine, mis aitab lõplikult ärgata, annab terveks päevaks energialaengu ning teeb pea selgeks.
· Vererõhku tõstavad järgmised taimed: naistepuna, vaak, soolikarohi, efedra ning sidrunväändiku- ja kroonohakalehed. Väikestes annustes ergutab kroonohakas närvisüsteemi, suurtes aga mõjub sellele pidurdavalt. Selline taim nagu mesiohakas tõstab väikestes annustes vererõhku, suurtes aga alandab.
· Peske kuus keskmist sidrunit hästi puhtaks, võtke seemned välja, ajage viljaliha läbi hakklihamasina, pange kolmeliitrisse purki ning valage peale liiter külma keedetud või destilleeritud vett. Kui olete hoidnud suletud purki 36 tundi külmutuskapis, segage hulka 500 g vedelat mett ja pange uuesti 36 tunniks külmutuskappi. Pärast seda võtke segu kolm korda päevas pool tundi enne sööki 50 g, kuni ravim on otsas.

Vaata teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega 

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate