No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Milline taim sobib sinu horoskoobi märgile.

by - pühapäev, veebruar 09, 2014


Tähemärkide järgi saab valida endale kõige kasulikumad taimed, mis mõjuvad hästi nii hingele kui tervisele.

JÄÄR

Selle tähemärgi taimed on "põletavad": nad on tulised, teravad ja omavad tugevat lõhna.

Aias. Siia kuuluvad kõik tugevamaitselised maitserohelised-köögiviljad: petersell, till, koriander, seller, roheline sibul, küüslauk, mädarõigas, rõigas, karulauk, aga ka pipar ja ingver.

Hingele. Dekoratiivtaimedest sobivad jäärale kaktused, rododendronid, pelargoonid, kuningbegooniad, keeljas gusmaania, särav piimalill, roosid, vöödiline ekmea.

Tervisele. Suurt hulka tuleenergiat omab nõges, mida võib värskelt lisada suppidele, kuivatatult tõmmisele ja teele. Samuti sobivad ravimtaimedest orashein, paiseleht, võilille juured ja lehed ning nurmenukk. Tervisele on ka nn torkavad taimed nagu eleuterokokk, takjad, aaloe ning biostimulaatoreid sisaldavad sidrunväändik ja kukerpuu. Ajutöö stimuleerimiseks on jäärale vajalik kaaliumfosfaat. Viimast leidub rohkesti punapeedis, selleris, salatis, lillkapsas, kress-salatis, spinatis, sibulas, sinepis, redises, porgandis ja kurkides, ka õuntes, datlites, kreeka pähklites ja sidrunis.

SÕNN

Sõnnile sobilikud taimed aitavad vabaneda liigsest kehakaalust, korrastavad seedimist ja parandavad söögiisu.

Aias. Peamised köögiviljad põhjalikule ja praktilisele sõnnile on eelkõige juurviljad nagu punapeet, porgand, naeris, kaalikas, kartul. Selle tähemärgi esindajaile sobib ka aedmaasikas, mis pole vaid ilus ja maitsev vaid omab ka tervistavat toimet (tarvitamiseks sobivad peale marjade ka lehed, varred ja õied).

Hingele. Dekoratiivtaimedest on sõnnile sobilikud valged liiliad ja maikellukesed. Aga ka blossfeldi kalanhoe, begoonia, peperoomia, säntpoolia, priimula, vahemere alpikann.

Tervisele. Sõnni tervisele teeb head naatrumsulfaat, mis aitab organismist liigset vedelikku välja viia. Soola puudus organismis soodustab paistetust ja turseid. Naatriumsulfaati sisaldavad rohkesti spinat, punapeet, lehtpeet e mangold, lillkapsas, sibul, peakapsas, kõrvits ja redis.

KAKSIKUD

Tähemärki iseloomustavad taimed on värviliste õite ja lehtedega vään- ja ronitaimed.

Aias. Kaksikutele on vajalik kaaliumkloriid, mis mõjutab kogu keha närviimpulsse. Kaaliumirikkad on roheline hernes, spargel, punapeet, porgand, lillkapsas, mais, seller, aprikoosid, virsikud ja ploomid.

Hingele. Dekoratiivtaimedest sobivad kaksikutele tradeskantsiad, asparaagused, lavendel, kalliisiad, kuldvunts, tillandsiad, palmid, sõnajalad, luuderohi.

Tervisele. Sobivad taimed, mis on nii dekoratiivsed kui ravimtaimed, näiteks humal ja põdrakanep. Aga ka magusjuur, seebilill, kopsurohi, altee, kõrvik, maajalg, pune, näär, ristik, palderjan, mesikas, südamerohi ja luuderohi.

VÄHK

Selle tähemärgi taimed aitavad hoida emotsionaalset tasakaalu, on veidi „naiselikud", õied on pehmetes ja heledates toonides, omades vaid kerget aroomi.

Aias. Kõrrelistest sobivad riis ja kaer. Ravimtaimedest aga ruse, münt, põldosi, kalmus, angervaks, kortsleht, paiseleht, rosmariin, kassiurb, tarinõges, hiirekõrv, pärna õied, kukehari.

Hingele. Vähile sobivad järgmised dekoratiivtaimed: liilia, aaloe, agaav, diifenbahhia, peperoomia, fuksia, kuningbegoonia.

Tervisele. Vähile on vajalik kaltsiumfloriid, mille puudus kutsub esile lihaste nõrgenemise, hammaste lagunemise, nägemise nõrgenemise ja veresoonte laienemise. Kaltsiumfloriidi leidub kapsas (ka punases peakapsas), kõrvitsas, sibulas, apelsiinides ja sidrunites.

LÕVI

Lõvi tähemärgi taimed püüdlevad valguse poole, on jõulised ning eristuvad teistest oma tugevate ja eredate toonidega.

Aias. Lõvi tähtkuju taimed on päikselised: päevalill, kummel, võilill, saialill, päevakübar, naistepuna, kibuvits, viirpuu, lodjapuu, õlglill, kirikakar, vereurmarohi, adoonis, maasapp.

Hingele. Lõvi dekoraiivtaimed on roos, pojeng, peiulill, daalia, pelargoon, aster, lemmalts, kalla, kameelia, rebashein.

Tervisele. Närvisüsteemi korrastamiseks, lihaste kasvatamiseks ja versoonkonnale on vajalik magneesiumsulfaat. Viimast leidub salatites, sibulas, kurgis, õuntes, ploomides, sidrunites, viigimarjades, sinikates, mandlites ja kreeka pähklites.

NEITSI

Tähemärgi taimi iseloomustab kõrge saagikus, aga ka viljad milledel on suur seemnete sisaldus.

Aias. Tüüpilised neitsi tähtkuju taimed on hernes, aeduba, põlduba, soja, kurk, suvekõrvits, baklažaan, paprika. Teraviljadest aga nisu, rukis ja oder.

Hingele. Dekoratiivtaimedest on tüüpilised neitsi taimed aaloe, draakonipuu, monstera, tsissus, sõrgköis, filodendron, hõbeköis, jaapani aukuuba.

Tervisele. Neitsi mineraal on kaaliumsulfaat, mis hoiab naha terve ja tugevana. Kaaliumsulfaati leidub salatis, siguris, kaeras, rukkis, mandlites. Selle tähemärgi esindajaile on kasulikud ka spinat, suvikõrvits, tsitruselised, ploomid, õunad, pirnid, datlid ja kreekapähklid. Ravimtaimedest sobivad kalanhoe, rosmariin ja palderjan.

KAALUD

Kaalude taimed loovad inimest ümbritsevasse maailma harmooniat, ning tasakaalustavad tema energiat.

Aias. Sobivad eelkõige taimed, kel on ilusad õied, aromaatne lõhn ning pehmed, maitsvad viljad: lodjapuu, vaarikad, murakad, mustikad, sõstrad, arbuus, karusmarjad, melon, kõrvits, õunad, pirnid, ploomid, kirsid, viinamarjad, kibuvits, pohlad, pihlakad, leeder, kadakamarjad. Heintaimedest sobivad punane ja valge ristik, jänesekapsas, liivatee.

Hingele. Kaaludele sobivad dekoratiivtaimed on kannike, rododendron, ananass, hibiskus, hortensia, jõulukaktus, kameelia, krooton, jaapani fatsia, krüsanteem.

Tervisele. Kaaludele on vajalik naatriumfosfaat, mis aitab säilitada aluse-happe tasakaalu ja väljutada jääkaineid. Naatriumfosfaati leidub porgandis, sparglis, punapeedis, maisis, riisis, viigimarjades, õuntes, maasikates, virsikutes, sinikates, mandlites.

SKORPION

Skorpioni tähemärgi taimed töötavad kui puhastajad: koguvad negatiivset energiat ja neutraliseerivad seda.

Aias. Skorpionile on vajalik kaltsiumsulfaat, mis tõstab organismi loomulikku vastupanuvõimet nakkushaigustele, ning aitab ära hoida kahjulike ainete kuhjumist organismis. Kaltsiumsulfaati leidub sibulas, sparglis, kapsas, küüslaugus, lehtsinepis, porrulaugus, viigimarjades, karusmarjades, mustades ploomides, kirssides, vesikressis.

Hingele. Dekoratiivsetest taimedest sobivad skorpionile agaav, aaloe, draakonipuu, kalanhoe, oleander, kaktused, vöödiline ekmea, jaava sametlehik.

Tervisele. Ravimtaimedest on skorpionile paslikud basiilik, nõges, koirohi. Aga ka islandisamblik, valge puuvõõrik, haab, sõnajalg. Nii mõndagi neist kasutatakse infektsioonide ravimiseks ja vähivastases ravis.

AMBUR

Tähemärki esindavad taimed, kes võitlevad iga päikesekiire eest: neil on suured lehed ja tugevad varred.

Aias. Amburile on vajalik ränidioksiid, mis toetab lihaseid ja luid, parandab aju, närvisüsteemi ja pankrease tööd. Ränidioksiidi leidub rohkesti puu- ja köögivilja koores, ka viigimarjades, maasikas, mustades ploomides, kaeras, pastinaagis, riis, kirssides, majoraanis, vaarikates, salveis ja takjais.

Hingele. Dekoratiivtaimedest on amburile sobilikud: sirel, kliivia, tsitruselised, havisaba, sõrmlehik ning bonsaiks vormitud taimed.

Tervisele. Amburile sobivad taimed, kes parandavad maksa ja sapi tööd. Neiks on eelkõige okaspuud: mänd, seeder, küpress. Aga sobivad ka tamm, kask, eukalüpt ja palmid. Ravimtaimedest sobivad amburile takjas, karuputk, igihali, lina, kellukas, jumikad, lavendel, vaak, kroonohakas.

KALJUKITS

Kaljukitsele sobivad taimed eristuvad suure sitkuse, kibeda maitse, tagasihoidlike seemnete ja viljade poolest.

Aias. Tähemärgile on vajalik kaltsiumfosfaat, mis tagab luude tugevuse. Kaltsiumfosfaati leidub kapsas, sparglis, spinatis, läätsedes, aedubades, selleris, mandlites, kurkides, odras, nisus, viigimarjades, maasikates, sinikates, mustades ploomides.

Hingele. Kaljukitse dekoratiivtaimed on: draakonipuud, loorber, lehvikpalm, kivilehikud, jukka, bensoe-viigipuu, kummipuu ja turdleht.

Tervisele. Tähemärgile sobivad taimed aitavad ära hoida soolade ladestumist, artriiti ja muid luustikuga seotud haiguseid. Nendeks on okaspuud kuusk ja nulg, mõnede puude koor nagu tamm, paju ja lodjapuu, pähklid ning marjad nagu murakas ja lillakas. Ravimtaimedest on sobivad teeleht, koirohi, soolikarohi, malts, raudrohi, tatar, kuutõverohi, punapeet, vägihein, kirburohi, küdoonia.

VEEVALAJA

Tähemärgi taimi iseloomustab suur eripära ja originaalsus.

Aias. Veevalajaile on tarvilik naatriumkloriid, mis aitab kontrollida ja tasakaalus hoida vee sisaldust organismis. Nimetatud soola peab organism saama koos toiduga, aga mitte manustama lisades toidule tavalist lauasoola. Naatriumkloriidi sisaldavad kapsas, spinat, spargel, seller, redis, porgand, teraviljad, läätsed, maasikad, õunad ja viigimarjad.

Hingele. Dekoratiivtaimedest on veevalajaile sobivad iluabuutilon, draakonipuu, ristirohi, roio tradeskantsia, maranta, jõulutäht.

Tervisele. Veevalaja tähemärgi taimed aitavad toime tulla allergiliste reaktsioonidega ning tasakaalustavad hormonaalsüsteemi. Peamiselt on need taimed, kellede viljad moodustavad nn gruppe: astelpaju, sõstrad, toomingas. Eksootilistest viljadest sobib ženšenn, tsitruselistest aga apelsin, mandariin, sidrun ja greip. Ravimtaimedest aga soolikarohi, astelpõõsas, lõvilõug.

KALAD

Kalade tähemärgi taimed on salapärased ning seotud unistuste ja fantaasiatega.

Aias. Tähemärgi esindajale on vajalik raudsulfaat, mis aitab organismi varustada hapnikuga, vähendab depressiooni, peavalusid ja turseid. Leidub teda salatis, maasikates, redistes, kurkides, mandlites, kreekapähklites, köömnetes ja aedubades.

Hingele. Kalade dekoratiivtaimed on: akvaariumitaimed aga ka hüatsint, orhideed, sarvsõnajalg, kaksiratsik, pelargoon, sõrgköis, alokaasia, helksiine, lõikhein, portulak turdleht.

Tervisele. Kalade taimed normaliseerivad närvisüsteemi tööd, tugevdavad psüühikat ja parandavad und. Need taimed on natuke narkootilise toimega, näiteks pöörirohi, magun ja kanep. Söödavatest kultuuridest sobivad kaladele aprikoosid, melon, kapsas, sõstrad, sidrun, kurgid, pähklid, kõrvits, maasikad ja rabarber. Loomulikult sobivad ka veetaimed nagu merikapsas. Ravimtaimedest aga aaloe, leedripuu, kopsurohi, münt, võilill, eukalüpt.



You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate