No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

BRONHIIT

by - pühapäev, veebruar 16, 2014



Kopsutorude katarr on üks sagedasemaid hingamisteede haigusi. Äge bronhiit algab tavaliselt nohuga ja hingetoru põletikuga, mis levib bronhidesse, põhjustades väsimust, kerget palavikku, kõrvetustunnet rinnaku taga ja kuiva köha. Bronhiit on krooniline, kui köha esineb pidevalt või 2-3 kuuliste perioodidena.
Selle haiguse ravimiseks võib kasutada kõiki neidsamu rohtusid mis bronhiaalastma, köha, kopsupõletiku puhul. Räägime mõnest lihtsamast ja jõukohasemast meetodist lähemalt.
· Valage 4 spl peenestatud teelehtedele 2-3 klaasi keeva vett, laske 4 tundi tõmbuda ja jooge kurnatud tõmmis päeva jooksul ära. See on eriti hea tihke rögaga bronhiidi puhul - teeleht on hea rögalahtisti.
· Vana bronhiidi puhul on abi saadud kõrvenõgesejuurtest. Ajage 2 spl peenestatud juuri klaasi keeva veega keema ning jooge kurnatud tõmmist lonkshaaval mitu korda päevas.
· Linnainimesed on kroonilist bronhiiti ravinud aaloetinktuuriga. Pooleliitrisse viinapudelisse pandi 4 suurt aaloelehte, lasti 4 päeva tõmbuda ja ilma et viina oleks lehtedelt ära valatud, võeti seda tinktuuri 3-4 korda päevas dessertlusikatäis.
· Ägedat bronhiiti on ravitud mustrõika, sookailu, männikäbide, mugulsibula, kartuli ning kliikeedusega. Puistake 1,8 liitrisse keevasse vette 400 g suvalisi kliisid, keetke 10-15 minutit, lisage pisut kõrvetatud suhkrut ja jooge kuumalt tee või kohvi asemel.
· Hea bronhiidirohu saab ka paiselehest. Sellest võib valmistada nii piiritus- kui ka vesitõmmise.
· Bulgaaria tervendaja Vanga soovitas keeta 2-3 paiselehte mõne minuti 2-3 klaasis piimas, lisada saadud keedusele noaotsaga searasva ja juua seda enne magamaheitmist pool klaasi.

Vaata ka teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate