No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

BRONHIAALASTMA

by - esmaspäev, veebruar 17, 2014





Bronhiaalastma on tugevate hingeldushoogudena avalduv kopsuhaigus. Astmahoo ajal vaevab haiget tugev õhupuudustunne, köha on kuiv, hingamine on vilistav, eriti raskendatud on väljahingamine.
Haigushoo puhul annavad kõige kiiremat abi sissehingatavad ravimid, soojad jalavannid, sinepiplaastrid rindkerele.
Rahvameditsiinis on astmat ravitud mitmesuguste ekstraktide ja tõmmistega. Tutvustame siinkohal mõningaid.
· Keetke 4 tl paiselehti klaasi keeva veega, laske jahtumiseni tõmbuda ja võtke kurnatud vedelikku 4 korda päevas veerand klaasi.
· Ajage 400 g mugulsibulat läbi hakklihamasina, lisage liiter vett, pool klaasi peensuhkrut ja supilusikatäis mett ning keetke seda segu 3 tundi vaiksel tulel. Kurnatud keedust tuleb võtta 3-4 korda päevas enne sööki supilusikatäis. Võimaluse korral asendage tavaline veevärgivesi lodjapuumarjade keedusega.
· Ka lodjapuumarjad ise on astma korral head. Valage supilusikatäiele peeneks tambitud marjadele klaas vett, lisage supilusikatäis mett ja keetke segades vaiksel tulele 20 minutit. Saadud keedis tuleb päeva jooksul ära süüa, võttes iga pooleteise tunni järel supilusikatäie.
· Rahvas kasutab astma ja köha ravimiseks ka sellist keedust. Supilusikatäit sookailu ja dessertlusikatäit kõrvenõgeseis keedetakse liitris vees ja võetakse 5-6 korda päevas pool kaasi.
· Bulgaaria meedikute arvates peaksid astmahaiged viibima sageli mere ääres - eriti kevad- ja sügiskuudel, millal haigus ägenema kipub. Mereõhk ja dieet, millesse kuuluvad mustsõstrad, õunad, küüslauk, salvei ja ingveri piiritusekstrakt, parandavad haigete seisundit.
· Astmahoogude vältimiseks soovitavad t shehhi meedikud loputada kurku paari nädala vältel saialille-, eukalüpti-, kummeli-, naistepuna-, paiselehe- või teelehetõmmisega.
· Hästi aitab astma vastu ka keedetud naerimahl või naerikeeduvesi. Maohaigetel tuleb nendega ettevaatlik olla, aga teised võivad juua kolm korda päevas veerand klaasi.

Vaata ka teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega  

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate