No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

RAKUD JA VILLID

by - reede, veebruar 28, 2014






















  
Rakkus käte ja villis varvaste eest pole keegi kaitstud. Esimesed annavad endast märku, kui olete päev läbi aiamaad kaevanud, teised teevad teie elu põrguks, kui olete ebamugavate jalavarjudega metsas hulkunud. Kuidas neist vaevajatest lahti saada?

Kõigepealt pistke kannatada saanud käed või jalad külma vette, närige siis peeneks herne- või oakaun ja pange seda putru haigele kohale.
Kuigi meetod võib tunduda pisut ebaesteetiline, toimib see siiski. Näritud kaun ei võta mitte ainult valu ära, vaid parandab hõõrdunud koha kiiresti ega lase sel karedaks muutuda.
Neil, kelle käsi "ehivad" soolatüükad ja jalgu konnasilmad, tuleb varuda kannatust ja pikka meelt. Isegi kui teile tundub, et tüütust tüükast lahtisaamiseks tuleb loovutada terve jäse, tasub ikkagi proovida mõnda rahvalikku retsepti.

· Esimene retsept. Leotage enne magamaheitmist jalga soojas vees ja siduge konnasilmale viljalihaga sidrunikoor. Paari päeva pärast korrake seda protseduuri, neljandal päeval aga leotage taas jalga soojas vees, millesse on puistatud veidi soodat. Pärast seda võite konnasilma ettevaatlikult eemaldada ja seda kohta lastekreemiga määrida. Sidruni asemel võite kasutada ka küpsetatud küüslauguküünt.

· Teine retsept. Vahel õnnestub tüütust soolatüükast või konnasilmast vabaneda sibulakoorte abil. Valage sibulakoortele söögiäädikat ja siduge purgisuu pärgamendiga kinni. Kahe nädala pärast pigistage sibulakoored veidi tahedamaks, pange soolatüükale või konnasilmale ja siduge kinni. Ümbritsevat nahka tuleb määrida vaseliini või rasvase kreemiga. Hommikul leotage kätt või jalga soojas vees ning tõmmake tüügas ära.

  Vaata ka teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega          

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate