No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kuidas kasutada erineval viisil munakoori.

by - kolmapäev, veebruar 19, 2014


Enamusele inimesest on munakoored lihtsalt rämps. Kuid säästuperenaistele on munakoored üllatavalt kasulik allikas. Teate, mis öeldakse.."miks peaksin oma aega sellele kulutama, mida teised ei taha"
Kas teil on aed? Ärge kiirustage munakoori ära viskama, kuna need on suurepäraseks väetiseks teie köögiviljadele. 95 protsenti munakoorest koosneb mineraalidest. Munakoored sisaldavad kaltsiumi, rauda, mangaani, kaaliumi, fosforit ja valku, need aitavad taimedel kasvada. Lisaks sellele on munakoored suurepärane vahend tigude ja nälkjate vastu.
Minule isiklikult on inspireeriv leida kasutust asjadele, mida inimesed tavaliselt ära viskavad. Nii, et ma olen kokku pannud nimekirja "mida teha munakoortega"oma majapidamises.
** On väga tähtis kasutada ainult tervislike, mahekanade munakoori kui te ise või loomad kavatsete neid süüa. Munad munafarmidest ei ole mitte ainult vähem toitvad, vaid võivad kanda endas kahjulike patogeene.

1. Sööda oma kanadele
Võimenda oma kanakarja kaltsiumi vajadust, purustades koored ja söötes need oma kanadele.  "Kanatüdrukud"eelistavad  kindlasti purustatud munakoori, poes müüdavale toidulisandile (austrikarpidest).
2. Kasuta koore membraani kui orgaanilist sidet
Huvitav idee, nii et  pean veel järgi proovima, aga milline lahe kontsept! Munakoore sees olev valge membraani osa ( kile) väidetavalt aitab ravida haavu ja marrastusi.
3. Keeda munakoori kohvis Eks esmane mõte on, kui loed seda ideed "Mis pagana pärast sa peaksid seda tegema?" Kuid ilmselgelt inimesed on keetnud munakoori kohvis sajandeid, et saada selget konsistentsi ja vähendada kohvi vihadust.( Ma pean seda veel katsetam aga see võib olla väärt proovida.)
4. Puista munakoori aeda, et peletada kahjureid.
Pehme kehaehitusega olevustele nagu nälkjad ja teod ei meeldi roomata üle teravate munakoorte.
5. Erguta tomateid kaltsiumiga
Õiemädanik on üks sagedasemaid tomatite probleeme ja selle probleemi on põhjustatud kaltsiumi puudus. Kogenud aednikud sageli panevad munakoori istutusaugu põhja, kui istutavad tomatitaimi, et võidelda selle probleemiga. (Ma kindlasti proovin seda see aasta!)
6. Söö neid
Jah, ma tean.- Esialgul käskisin teil umbrohtu süüa ja nüüd ütlen, et sööge munakoori…, no kuulge ma ei ole kunagi väitnud, et olen normaalne
Aga jah, paljud inimesed tegelikult söövad munakoori nende rohke kaltsiumi tõttu, ma ei ole
tegelikult kunagi proovinud aga ma tean, et paljud mu lugejad on.
7. Kasuta munakoori taimede kasvatamiseks
Kui paberpotid ei ole sinu stiil, siis anna algus mõnele oma väiksemale taimele puhtaks loputatud munakoores.

8. Viska nad komposti hunnikusse
Lisa kaltsiumi oma kompostile lisades munakoori oma komposti hunnikusse või konteinerisse.
9. Laota laiali lihtsalt maapinnale
Kui ükski eelnevatest ideedest ei tundunud ahvatlev ja sul pole komposti hunnikut, siis võid sa lihtsalt visata purustatud munakoored oma aialapile. See on ikkagi parem kui saata need prügihunnikusse.

Kõik allpool olevad ideed on kokku kogutud teistelt lugejatelt:

10. Mulla lisandiks . kasutatud kohvipaks ja munakoored on suurepärane potitaimedele. Kasuta vahekorras 1:4
11. Terade teritamiseks:Hoia sügavkülmas ja kasuta blenderi terade puhastamiseks ja teritamiseks lisades vett. Seejärel kalla segu oma komposti tünni.
12. Koertele raviks: Hoia oma munakoored alles, kuivata ning kui sul on hea hulk koos, purusta, kasuta kohviveskit ja tee pulbriks. Kui su koeral on kõhulahtisus, siis raputan paar teelusikat munakoorepulbrit toidu peale üheks päevaks ja kõhulahtisus kaob.
13. Kaltsiumi kapslid: Hoia munakoori suures kausis, auruta neid siis, et desinfitseerida ja kuivata. Siis jahvata (kasutasin Vitamixi aga arvan, et iga blender ajab asja ära kui sa neid veidi enne purustad või tee lihtsalt kohviveskis) korralikuks pulbriks ja panen lusikaga 00 suurusega (1-5sm) zelatiini kapslitesse kodus tehtud kaltsiumi kapslite jaoks.
14. Mineraalne toidulisand: Leota munakoori sidrunivees mõni nädal külmkapis. Siis lisa veidi oma kokteilidesse (shakes), et saada lisamineraale.
15. Mineraalide taastamine hammastes : Natural News.com –is on artikkel hariliku varemerohu juurika ja toore munakoore (orgaaniline ja vabalt kasvanud) kasutamisest mineraalide taastamiseks hammastes. Pole kindel antud meetodis, kuid tundub mõistlik varemerohu raviomaduste ja munakoores leiduvate mineraalide tõttu.
16. Kriit: 5-8 munakoort (peeneks jahvatatud), 1 tl kuuma vett, 1 tl jahu, toiduvärvi, kui on soovi …sega ja keera WC rulli torudesse ja lase kuivada.
17. Esmaabi vahend : Vajalikud värsked kiled ( membraanid) munakoore seest, kuivatada, aitavad vähendada väiksemaid infektsioone: lõikehaavad, vistrikud, paised jne.
18. Veekeefiri ( probiootilise joogi) tegemiseks: Sa võid kasutada munakoori ka probiootilise joogi konsistentsi rikastamiseks. Lihtsalt lisa ¼ puhtast munakoorest veekeefirile, kui ta käärib. Me oleme teinud seda mineraaltilkade ostmise asemel ja paistab suurepäraselt töötavat.
19. Jõulukaunistused:
Kui ma leidsin suure hulga kergelt mõranenud jõulukuule värvimiseks odavalt kohalikult kirbuturult mõni aasta tagasi, haarasin suure hunniku neid. Segasin tavalise akrüülvärvi PVA liimi ja erinevate tekstuuri elementidega, et värvidada need jõuluehted nendega kokku. Ma proovisin kõike alates väikestest seemnetest ja vürtsidest kuni sõelutud liivani ja mu lemmikuks said purustatud munakoored. Nad ei olnud enam läbipaistvad aga mõrad olid kaetud ja neist saab väga kenad ehted jõulupuule, seinakaunistuse, rippuva toakaunistuse jne.
20. Tee kaltsiumtsitraati. Tee omale ise kaltsiumtsitraati kasutades ainult värskeid talumune, eelistatavalt orgaanilisi ( mahemune) munakoori. Loputa munakoor munajääkidest puhtaks ja kuivata õhu käes. Purusta koored ja lisa 1tl sidrunimahla munakoore kohta ja kata kinni. Sidrunimahl lahustab koore ja seal ta ongi…kaltsiumtsitraat.
21. Kaltsiumirikas äädikas: Üks ravimtaimede teadja õpetas tegema kaltsiumi rikast äädikat, lisades
kaltsiumirikkaid ravimtaimi (nõgesed, oblikad jne) ja ühe puhta kõrge kvaliteediga munakoore õunaveini äädikale. See peab maitsestuma vähemalt 6 nädalat ja siis kurnata. Kaltsium munakoorest ja taimedest jääb äädikasse ja võib kasutada kui tavalist äädikat salatikastmena, üleküpsetaud rohelisele kraamile jne.
22. Panni puhastaja: purustatud munakoored toimivad suurepäraselt, et küürida panne, kus on toit põhjas kinni. Jah, nad murenevad aga teevad siiski oma töö!
23. Jäätisele lisaaineks(?): On räägitud, et tootjad panevad munakoore pulbrit odavatesse jäätistesse, et lisada kaltsiumi. Kujutan ette et seda võiks samamoodi teha kui teed kodus jäätist.
24. Kosmeetiline ergutaja: Tee pulbriks ja lisa veidi küünelakile, et küüni tugevdada. Võta see sama pulber ja pane veega koos jääkuubikute vormi ning hõõru oma nägu – aitab kortse vähendada. Pane pulber kreemi sisse – pehmendab su käsi.
25. Lisand puljongile: Lisa kaltsiumi ja mineraalide tarbeks.
26. Kunst ja käsitöö: Kasuta munakoori mosaiikide tegemiseks või kunstiprojektides.
27. Toataimede ergutaja: Mu vanaema hoidis munakoori veega kaetult klaaspurgis, mida ta kasutas  kannikeste ja erinevate lillede kastmiseks.
28. Maius (mets)lindudele: Sa võid neid sööta ka lindudele. Nad on kaltsiumi rikkad ja suurepärased lindudele kevadel, kuid nad mune hauduvad – lihtsalt ära unusta steriliseerida. Kuumuta ahjus 20 minutit 180 C juures ja purusta.
29. Pesu valgendaja: Et su valged riided ei muutuks halliks, pane peotäis puhtaid, purustatud munakoori ja 2 viilu sidrunit väikese marlikotiga pesumasinasse koos riietega. See väldib seebijääke, mis muudab valged riided halliks.

Mida sina teed munakoortega?


Kasutatud materjali - theprairiehomestead.com

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate