No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

7 nõuannet, kuidas oma elu lihtsamalt elada.

by - neljapäev, veebruar 13, 2014














«Elu võib olla suur võitlus, enamuse ajast, ja aastaid oli see võitlus ka minu jaoks. Tasapisi olen õppinud, mis on raskuste põhjustaja ning mis aitab  teha elu lihtsamaks, paremaks ja sujuvamaks,» jagab Leo Babauta oma kogemusi spirituaalsel teel kulgejatele.

1. Tee vähem. Kuigi see võib kõlada imelikult, on vähem tegemine Babauta produktiivsuse mantra. Ta usub produktiivsuse asemel oluliste asjade tegemisse, mistõttu peaks inimene tegema vähem ja sundima end valima, mis on oluline ja mis mitte.
2. Vähem omada on kergem. Tasuks endalt küsida, et kas tõesti vajad sa kõiki neid asju, mida omad. Lase lahti ebavajalikest asjadest ja ela nii, et sina omad asju, mitte asjad ei oma sind.
3. Lase väikestel asjadel minna. Kui võitleme iga väikese asja pärast, siis risustame oma meeli ja mõtteid ebaolulisega. Las need liuglevad meist mööda, et saaksime ka ise rahulikumalt hingata ja keskenduda suuremale ning olulisemale.
4. Puhasta enda järel. Olgu tegemist toidunõude, voodi või tööga, korista alati enda järelt ära! Puhastamine, kraamimine ja koristamine tuulutab ja toob head energiat ning see kehtib elu igas valdkonnas.
5. Tee väikseid järk-järgulisi muudatusi. Enamik inimestest on selle punkti täitmiseks liiga kannatamatut, sest tahetakse kõike korraga. Võttes ette liiga palju ja liiga suures mahus, võib ebaõnnestumine kiiresti tulla. See-eest on väikesed muudatused tunduvalt võimsamad ja kestavad ka kauem. Samuti ei tasuks unustada, et väikesed muudatused viivadki suurte muutusteni!
6. Õpi keskenduma asjadele, mis on olulised. Ujudes pead keskenduma ainult oma kätele ja jalgadele, tehes vaid olulisi liigutusi vee peal püsimiseks ja edasi liikumiseks. Taolist metafoori peaks kasutama ka muudes elu valdkondades – keskenduma ainult kõige olulisemale.
7. Ole kaastundlik ja hooliv. Lisaks sellele, et need omadussõnad teevad kaaslastega suhtlemise lihtsamaks, tunned ka ise end paremini. Kasuta igat kokkupuudet inimestega, et näidata välja oma hoolivust.

Allikas - alkeemia

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate