No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

KOPSUPÕLETIK

by - teisipäev, veebruar 18, 2014



Kopsupõletiku puhul kaebavad haiged kehatemperatuuri tõusu, nõrkust, kiiret väsimist, apaatiat, unisust ja köha.
Vanuritel ei pruugi need sümptomid ilmneda - haigus hiilib neile ligi salaja. Eakatele inimestel on kopsupõletik eriti kardetav tüsistuste tõttu: sageli kahjustab see nende südant ja veresooni ning võib põhjustada ajukahjustusi. Kõige sagedamini saavad kopsupõletiku puhul kahjustada neerud.
Haige toit peaks olema kergesti omastatav ja vitamiinirikas. Ta peab saama juua rohkesti vedelikku, ligemale 1,5 liitrit ööpäevas, sest haiguse ajal on organism vee ja soola ainevahetuse häirete suhtes väga tundlik.
Rahvameditsiin soovitab kopsupõletiku raviks järgmisi vahendeid:
· Männikasvud. Keetke 1 tl peenestatud männikasve 100 ml vees ja hingake keedusest tulevat kuuma auru läbi paksust paberist lehtri 80-100 korda sisse. Välja hingake lehtrist väljaspool.
· Eukalüptilehed. Neid kasutatakse inhalatsiooniks nagu männikasvegi. Võtke 100 ml vee kohta 2 tl droogi.
· Mesi. Ravimi valmistamiseks läheb vaja 1300 g mett, 1 kl peenestatud aaloed, 200 g oliivõli, 50 g pärnaõisi ja 1500 g kasepungi. (Keedetud veega pestud aaloelehed peavad olema 10 päeva külmas ja pimedas kohas seisnud.) Lisage sulatatud meele peenestatud aaloe ja hautage hästi läbi. Eraldi keetke 2 kl vees 1-2 minutit kasepungi ja pärnaõisi, kurnake ja lisage vedelik jahtunud meele. Segu valage võrdselt kahte pudelisse ja kallake mõlemasse juurde ühepalju oliivõli. Hoidke rohtu jahedas kohas ja võtke seda 3 korda päevas 1 spl enne tarvitamist loksutades.
· Märkus. Aaloepreparaate ei tohiks tarvitada emakaverejooksu ja raseduse puhul.
· Kaer. Keetke 1 kl pestud kaeru 1 tund 1 l piimas nõrgal tulel, kurnake ning jooge enne magamaminekut kuumalt mee või võiga. Kopsupõletiku raskete vormide puhul annab see haigele jõudu.

  Vaata ka teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega  

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate