No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

5. INSULT (AJURABANDUS)

by - pühapäev, veebruar 09, 2014


Insult on äge ajuvereringehäire, mis algab alati ootamatult. Kõige sagedamini tekitavad seda hüpertooniatõbi, ateroskleroos, aneurüsm ja teised ajuveresoonte anomaaliad.
Äkiline insult võib lõppeda juba esimestel tundidel surmaga. Kõige sagedamini tekib see pärast õhtul või päeval üleelatud erutust. Vahel annab insult oma tulekust märku peavalu, peapöörituse või raskustundega. Rabanduse tagajärjel võib tekkida ühe või mõlema poole jäsemete, näo- ja neelamislihaste halvatus.
Vanad ravitsejad on soovitanud panna insuldi puhul esmaabi korras pea peale, halvatud kehaosa vastaspoolele jääkoti. Kui haige tuleb meelemärkusele, andke talle lahtistit (glaubrisool, sennatabletid) ja tehke klistiiri.
Ägedate haigusnähtude möödumise järel on rahvameditsiin soovitanud kasutada insuldi raviks järgmisi vahendeid.
· Tehke üle päeva kibuvitsajuurekeedusega vanne. Vee temperatuur peaks olema 37-38 C ning ravikuur koosneb 20-30 protseduurist.
· Halvatud jäsemeid on soovitav mitu kord päevas hõõruda mõne kergesti haihtuva võidega. Segage näiteks 1 osa piiritust ja 2 osa taimeõli. Kui peaksite kasutama eetrit, ärge unustage, et see on tuleohtlik.
· Lõigake 2 keskmist sidrunit ja 2 apelsini sektoriteks, võtke seemned välja ja ajage viljad läbi hakklihamasina. Saadud massi segage 2 spl meega, pange purki, laske ööpäev toatemperatuuril seista, tõstke siis külmikusse ja võtke 2-3 korda päevas teega 1 spl.
· Keetke 1 spl peenestatud vereurmarohtu klaasis vees 15 minutit, kurnake ja võtke 3 korda päevas enne sööki 2 spl. Ravikuur kestab 2-3 nädalat.
· Insuldihaigetele mõjub hästi salvei. Salveitõmmise valmistamiseks valage 2 spl ürdile klaas keeva vett, laske 1 tund tõmbuda ning võtke siis sisse, tehes ühtlasi salveivanne (300 g 10 l vee kohta). Kõigepealt valage vanni külm, seejärel kuum vesi ning lõpuks salveitõmmis.
· Hästi mõjuvad ka männiokkavannid.
· Äraproovitud vahend on küüslauk. Andke haigele igal hommikul ja õhtul keskmise suurusega küüslauguküüs ja 1 tl mett.
· Laske 30 g loorberilehtedel 2 kuud klaasis taimeõlis seista, loksutades nõu iga päev. Kuumutage kurnatud vedelikku keemiseni ja võidke sellega iga päev halvatud kohti.
· Jooge musta leedripuu marjadest valmistatud teed.
· Hästi mõjub insuldihaigetele ka õigesti keedetud roheline tee. Seejärel ärge unustage jälgimast vererõhku.

Vaata teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega 

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate