No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

4. ATEROSKLEROOS

by - pühapäev, veebruar 09, 2014

Veresoonte lubjastumist põhjustab esmajoones kolesteriini ladestumine veresoonte seintel. Sellised veresooned kaotavad oma elastsuse ning võivad aheneda või rebeneda. Ateroskleroosi soodustavad kolesteroolirikkad toidud, stressist tingitud ainevahetushäired, kõrgenenud vererõhk, kilpnäärme alatalitlus, rasvumine jne.
Rahvameditsiin tunneb ateroskleroosi raviks mitmesuguseid meetodeid.
· Täitke pooleliitrine pudel poolest saati peenestatud küüslauguga, valage viina täis, pange kork peale, asetage 12 päevaks pimedasse kohta ja loksutage iga päev. Võtke saadud tõmmist 3 korda päevas 15 minutit enne sööki 5 tilka teelusikatäie keedetud veega.
· Valage 20 g kuivatatud või värsketele viirpuumarjadele klaasitäis keeva vett, laske 2 tundi tõmbuda, kuumutage keemiseni, laske veel tund aega soojas kohas seista, kurnake ning jooge hommikul ja õhtul 200 ml.
· Valage 1 spl piparrohule 500 ml keeva vett ja laske suletud nõus tund aega soojas kohas tõmbuda. Piparrohi leevendab ajuveresoonte spasme ja mõjub rahustavalt.
· Eleuterokoki apteegipreparaadid alandavad vere kolesteroolisisaldust, vähendavad roidumust, suurendavad vaimse töö võimet, aitavad organismil haigustele vastu panna ning parandavad nägemist ja kuulmist.
· Abi on saadud ka suure teelehe mahlast ja tõmmisest. Viimase valmistamiseks valatakse 1 spl lehtedele klaas keeva vett, lastakse 30 minutit tõmbuda ning juuakse tunni aja jooksul lonkshaaval ära.
· Segage võrdsetes kogustes sibulat ja mett ning võtke 3-4 korda päevas 1 tl.
· Segage 90 g värsket salveid 800 ml viina ja 400 ml veega, laske suletud klaasnõus 40 päeva tõmbuda ning võtke hommikuti enne sööki veega pooleks lahjendatult 1 spl. Eakatel inimestel stimuleerib see hästi närvisüsteemi.

Vaata teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega 

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate