10. ANEEMIA
Aneemiaks ehk kehvveresuseks nimetatakse vere punaliblede
ja neis leiduva hemoglobiini vähesust.
Aneemia ravis mängib tähtsat rolli toitumine. Menüüd koostades võtke sellesse rohkesti kaloririkkaid toiduaineid, nagu liha ja maksa, ning sööge sageli koort, võid, täispiima, hirsiputru ja kollast maisi.
Rahvameditsiinis on aneemiat ravitud järgmiste vahenditega.
· Eleuterokokk (apteegirohi). Seda tuleb võtta 2 korda päevas 20-25 tilka.
· Mesi ja peedimahl. Segage poole klaasi mahla hulka 1 tl mett ning jooge 3 korda päevas pool tundi enne sööki.
· Teelehemahl. Võtke seda 3 korda päevas 20 minutit enne sööki 1 spl.
· Porgand. Sööge hommikul tühja kõhuga 100 g riivitud porgandit, segades seda hapukoore ja taimeõliga.
· Köömnetõmmis. Valage 2-3 tl köömnetele klaas keeva vett, laske tõmbuda ja jooge päeva jooksul ära.
· Kibuvitsamarjad. Valage 4 kuhjaga teelusikatäiele marjadele klaas keeva vett, laske tõmbuda ja jooge seda C-vitamiinirikast jooki 3 korda päevas pärast sööki.
· Koirohi. Toppige 4-liitrine pudel ürti täis, valage viina peale, pange 21 päevaks sooja kohta seisma, kurnake ja võtke 3 nädala jooksul hommikuti enne söömist tilk supilusikatäie veega.
· Metsmaasikalehed. Valmistage tõmmis ning jooge seda suhkru ja piimaga kohvi asemel.
· Nõgese- ja kaselehed. Valage 2 spl võrdsetes kogustes võetud lehtedele 300 ml keeva vett, laske 3 tundi tõmbuda, kurnake ning jooge 3-4 nädala vältel 3-4 korda ööpäevas.
· Küüslauk. Tampige 400 g küüsi peeneks, pigistage juurde 24 sidruni mahl, pange segu laia suuga purki, asetage 24 päevaks sooja ja pimedasse kohta ning loksutage iga päev hoolikalt. Valmis segu võtke enne magamaheitmist klaasi keedetud veega 1 tl - enesetunne peaks paranema juba 10-12 päeva pärast.
Vaata teisi haiguseid -60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega
Aneemia ravis mängib tähtsat rolli toitumine. Menüüd koostades võtke sellesse rohkesti kaloririkkaid toiduaineid, nagu liha ja maksa, ning sööge sageli koort, võid, täispiima, hirsiputru ja kollast maisi.
Rahvameditsiinis on aneemiat ravitud järgmiste vahenditega.
· Eleuterokokk (apteegirohi). Seda tuleb võtta 2 korda päevas 20-25 tilka.
· Mesi ja peedimahl. Segage poole klaasi mahla hulka 1 tl mett ning jooge 3 korda päevas pool tundi enne sööki.
· Teelehemahl. Võtke seda 3 korda päevas 20 minutit enne sööki 1 spl.
· Porgand. Sööge hommikul tühja kõhuga 100 g riivitud porgandit, segades seda hapukoore ja taimeõliga.
· Köömnetõmmis. Valage 2-3 tl köömnetele klaas keeva vett, laske tõmbuda ja jooge päeva jooksul ära.
· Kibuvitsamarjad. Valage 4 kuhjaga teelusikatäiele marjadele klaas keeva vett, laske tõmbuda ja jooge seda C-vitamiinirikast jooki 3 korda päevas pärast sööki.
· Koirohi. Toppige 4-liitrine pudel ürti täis, valage viina peale, pange 21 päevaks sooja kohta seisma, kurnake ja võtke 3 nädala jooksul hommikuti enne söömist tilk supilusikatäie veega.
· Metsmaasikalehed. Valmistage tõmmis ning jooge seda suhkru ja piimaga kohvi asemel.
· Nõgese- ja kaselehed. Valage 2 spl võrdsetes kogustes võetud lehtedele 300 ml keeva vett, laske 3 tundi tõmbuda, kurnake ning jooge 3-4 nädala vältel 3-4 korda ööpäevas.
· Küüslauk. Tampige 400 g küüsi peeneks, pigistage juurde 24 sidruni mahl, pange segu laia suuga purki, asetage 24 päevaks sooja ja pimedasse kohta ning loksutage iga päev hoolikalt. Valmis segu võtke enne magamaheitmist klaasi keedetud veega 1 tl - enesetunne peaks paranema juba 10-12 päeva pärast.
Vaata teisi haiguseid -60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.