No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

GRIPP

by - pühapäev, veebruar 16, 2014






Gripp algab kõrge palaviku, rammestuse ja tugeva peavaluga, eriti valusad on silmamunad. Iseloomulikud on ka liigesevalud, külmavärinad, peapööritus ja unetus. Mõnikord esineb kuiv köha.
· Gripi korral saab kergendust pohladest: marjadest tehakse morssi, vartest ja lehtedest tõmmist. Valage 1 spl pohlavartele ja -lehtedele klaas keeva vett, laske 30 minutit tõmbuda, kurnake ja võtke 4-5 korda päevas 2 spl.
· Teise retsepti kohaselt tuleb valada 1 spl võrdsetes kogustes võetud pohla- ja maasikalehtede segule klaas vett, lasta keema, lisada maitse järgi mett ning juua kuumalt 3-4 korda päevas klaasitäis.
· Aitab seegi, kui segate peeneks riivitud küüslauku sama suure koguse meega ja võtate enne magamaminekut 1 spl, juues vett peale.
· Väga efektiivne gripivastane vahend on apelsinid.
· Tilgutage paari päeva jooksul iga 2-3 tunni järel sõõrmetesse 5 tilka värsket aaloemahla.
· Kõige paremini mõjub gripi korral must sõstar. Pange seda kuuma vette ja jooge umbes 4 klaasi päevas. Talvel võite teha mustsõstraokste keeduvett. Valage peotäiele peenestatud okstele 4 klaasi keeva vett, keetke 5-10 minutit ja hautage kaane all veel 4 tundi. Seda keedust tuleks juua enne magamajäämist soojalt 2 klaasi.
· Gripiepideemia ajal on haigestumise vältimiseks või haiguse kulu leevendamiseks soovitatav süüa iga päev 2-3 küünt värsket küüslauku.
· Abi on ka vaarikatest. Valage 1 spl kuivatatud vaarikatele klaas keeva vett, laske 20 minutit tõmbuda ning jooge kuumalt 2 korda päevas klaasitäis.
· Valage 4 spl mädarõikamassile 0,5 l kuiva viinamarjaveini, segage juurde 10 sidruni peenestatud koor, laske nädal või paar seista ning jooge 3-4 korda päevas 20 minutit enne sööki 50 g. Tehke ravim valmis juba gripihooaja lähenedes ja jooge seda kõrge palaviku korral.
· Valage 1 spl peenestatud raudrohuürdile klaas keeva vett, laske kinnises nõus toatemperatuuril 45 minutit tõmbuda ja võtke kurnatud tõmmist iga tunni järel 1 spl.


Vaata ka teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega  

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate