No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

8. VEENIPÕLETIK (TROMBOFLEBIIT)

by - teisipäev, veebruar 11, 2014

Alajäsemete ummistav veenipõletik ehk tromboflebiit tekib veeniseinte vigastustest, mida põhjustavad veenilaiendid ja -komud. Haigel kohal on nahk punetav, kuumav ja valus.
Haige pannakse lamama, nii et jalg oleks kehast 15-20 cm kõrgemal, tehakse haigele kohale tugiside, määritakse jalga Vishnevski salviga ja tehakse sooje kompresse.
Rahvameditsiini vahendid on järgmised:
· Kassiurb. Puistake ämbrisse 200 g kuiva ürti, valage peale keeva vett, laske 30 minutit seista ja leotage haigeid jalgu kuumas tõmmises.
· Humal. Valage 1 spl peenestatud humalakäbidele 200 ml keeva vett, hoidke 15 minutit kuumaveevannil ja jooge tõmmist 3 korda päevas enne sööki 1 kl. Sellesama vedelikuga võib ka haigele jalale kompressi teha.
· Sarapuu. Laske 1 spl sarapuulehtedel 30 minutit 200 ml keevas vees tõmbuda ja jooge nagu teed. Sarapuulehti korjatakse juunis ja kuivatatakse varjulises kohas.
· Kalanhoe. Täitke pooleliitrine pudel poolest saati kalanhoega, valage kaelani piiritust või viina täis, hoidke aeg-ajalt loksutades 7 päeva jahedas kohas, kurnake ja hõõruge selle tinktuuriga 2 korda päevas jalgu, liikudes labajalast ülespoole. Täielikuks tervenemiseks tuleb nii teha 4 kuud.

Vaata teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate