Tomati singi pirukas.
Sellised soolased pirukad on meie pere ühed lemmikud, neid on lihtne valmistada ja pole sinna ka eriliselt aineid vaja. See on klassikaline põhi, millele võid täidiseks erinevaid asju sisse panna, just neid mis kodust kätte saad. Antud juhul sai siis tehtud singi, tomati pirukas.
See on nii lihtne, et ka pere meesterahvad saavad selle tegemisega hakkama. :)
Põhi
75 gr võid (margarini)
2,5 dl - 3 dl jahu
1/4 tl soola (noaotsa täis)
2-3 sl. külma vett
Täidis
200 gr hapukoort
2 muna
1 sibul
200 gr sinki (minul oli läbikasvanud sink)
100 gr riivjuustu
maitserohelisi )musrulauku, tilli
soola, pipart
See on nii lihtne, et ka pere meesterahvad saavad selle tegemisega hakkama. :)
Põhi
75 gr võid (margarini)
2,5 dl - 3 dl jahu
1/4 tl soola (noaotsa täis)
2-3 sl. külma vett
Täidis
200 gr hapukoort
2 muna
1 sibul
200 gr sinki (minul oli läbikasvanud sink)
100 gr riivjuustu
maitserohelisi )musrulauku, tilli
soola, pipart
Taigna tegemine -Või võiks olla toasoe, sest seda on parem segada.
Sega kõik koostisained omavahel tugevaks massiks.
Suru taigen vormi, niiet ääred oleks kaetud, pane täidise tegemise ajaks külma.
Täidise tegemine- Haki sibul, prae koos singiga kergelt läbi, lisa veidi soola pipart (lihaüldmaitsainet). Tükelda tomatid. Sega munad, hapukoor, riivjuust, tomatid, praetud sibul ja sink ja maitseroheline ning vala taignale.
Küpseta pirukat 200 C ahjus 15-20 min. või kuni see muutub kuldpruuniks.
Head isu!
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.