No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Tee ise kodused puhastusvahendid.

by - pühapäev, veebruar 09, 2014





  




Ära viska minema apelsini-, sidruni- ja mandariinikoori, pane need hoopis purki ja tee neist üks kodune puhastusvahend -  Apelsini koortest! Miks, sest apelsinikoortes leiduv õli aitab rasva lahustada!

Tavaliselt on üks  suuremaid miinuseid koduste majapuhastus vahendite puhul see, et enamjaolt ei ole kodus pooli vaja minevaid koostisosi. Pead välja minema ja koostisosi ostma ning selleks ajaks kui sa saad koduse (odavama) vahendi valmis, tuleb see ikka kokku kallim kui oleksid läinud ja ostnud poest puhastusvahendi. Kuid antud juhul peaksid sellised koostisosad kõigil kodus olemas olema.

Apelsini- äädika puhastusvahend: 

vaja lähe:
1  tühi purk 
 apelsini koored (sisu sööge ära:=))
Äädikat

Kui aga kodus äädikat  juhtumisi just ei ole, siis sobib ka alkohol või odav viin. Võta koored ja keerake koored keerdu purgi sisse vastu ääri. Mina kasutasin kahte suurt apelsini ja rohkem ei oleks juurde mahtunud. Valage äädikas purki nii, et koored oleksid kaetud(muidu hakkavad väljajäänud koored mädanema) ja sulge kaan kõvasti kinni.
Pane purk külmkappi kaheks nädalaks, seejärel vala ümber spray pudelisse ja sa said endale universaalne puhastusvahendi ja võid kasuta seda erinevate pindade puhastamiseks. Pärast kahenädalast äädikas seismist sai apelisiini koorte essents vedeliku poolt läbi immutatud ja tulemuseks on magusalt lõhnav,  naturaalne, ökoloogiline kodu"keemia".
Mina kasutasin selles retseptis apelsini ja suurt purki, aga Teie võite valida ka väiksema purgi ja  teha väiksema koguse. Järgmine kord katsetan ka laimi, sidrunid ja mandariini koored samuti ära.

Puhastusvahend -sidrunist, rosmariinist ja äädikast

 Video -



Toredat katsetamist kõigile, toad puhtaks ja lõhnavaks.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate