No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

11. PEAVALU

by - kolmapäev, veebruar 12, 2014

Enamasti tekib peavalu siis, kui ajuveresooned laienevad või kaela- ja õlgade lihased on pinge all.
Mõnedel inimestel hakkab pea valutama, kui nad ei saa hommikul juua oma harjumuspärast tassi kohvi või teed: kohv ahendab veresooni.
Üsna levinud peavalu põhjused, millele me paraku harva tähelepanu pöörame, on liigsöömine ning omavahel sobimatute toiduainete koos tarvitamine, mis tekitavad gaase ja suurendavad koljusisest rõhku. Lisada võib veel suhkruga liialdamise, kõhukinnisuse, pisarate tagasihoidmise, tundepuhangute allasurumise, pinge, allergia, silmade pingutamise, glaukoomi, mõningate rohtude tarvitamise ja atmosfääri saastatuse.
Allpool räägime rahvalikest peavalu leevendamise vahenditest. Proovige mõnda, heitke siis pimedas vaikses toas pikali, hingake sügavalt ja püüdke uinuda.
· Palderjan lõdvestab suurepäraselt lihaseid, harilik naistenõges, kui seda omaette kasutada, aitab pingest tekkinud peavalu vastu. Kui nende kahega liita ka tihashein, siis kõigist kolmest valmistatud tõmmis alandab närvipinget.
Ajage kaks klaasi vett keema, võtke nõu tulelt ja puistake sellesse teelusikatäis kolme ürdi segu. Kui vaja, võite tõmmist veel soojendada, kuid keema ärge seda enam laske.
· Massaaz leevendab igasugust otsmikupiirkonna valu. Hakatuseks hõõruge õrnalt, seejärel aga juba tugevamalt kaela ja õlgu. Kui lihased on lõdvestunud, pange pöial ja keskmine sõrm kuklalohu juures olevatele punktidele ja toetage teine käsi laubale. Hõõruge ringjaid liigutusi tehes aeglaselt ja õrnalt kukalt, seejärel vajutage juba jõulisemalt, aga hoiduge valu tegemast. Masseerige nõnda 3 minutit ja nõrgendage siis pikkamööda survet.
· Paljudel inimestel aitab piparmündiõli meelekohtadesse hõõrumine hästi lõdvestuda. Piparmündiõli või nn põhipalsamit, mis seda õli sisaldab, saab osta apteegist.
Mõned eelistavad juua piparmünditõmmist või segada seda hariliku naistenõgese, tihasheina või palderjaniga. Piparmünditõmmis leevendab ühtlasi maohädasid, mis võivad samuti peavalu põhjustada.
· Kaltsium leevendab hästi valu ning lisaks aitavad kaltsiumitabletid närve rahustada. Juurde oleks kasulik võtta veel 100 mg C-vitamiini.
· Pange valutavatele kohtadele jääkompress.
· Lamage pimedas toas täielikus vaikuses.
· Õppige mediteerima, aeglustades peaaju tööd ning lõdvestades alalõualuu- ja kaelalihaseid.
· Heitke magama ja tõuske iga päev ühel ja samal ajal.
· Vältige aineid, mis võivad põhjustada migreeni - punast veini, õlut, suhkrut, "vana" juustu ja külmutatud lihast valmistatud toitu.

Vaata teisi haiguseid -60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate