No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

HAMBAVALU

by - neljapäev, veebruar 20, 2014



Hambavalu tabab meid ootamatult. On hea, kui saame kohe arsti poole pöörduda, aga kui hammas hakkab valutama öösel või suvemajas, tuleb abi otsida rahvameditsiinist.
· Hambavalu puhul aitab ravimtaimede, näiteks salveitõmmisega loputamine. Loputamiseks võib kasutada ka tammekoorekeedust või teelehetõmmist. Suvel on kõige parem hõõruda igemesse värsket teelehemahla. Teelehed pestakse koos varreosaga külmas vees puhtaks, raputatakse kuivemaks, valatakse keeva veega üle, aetakse läbi hakklihamasina ja pigistatakse mahl läbi tiheda riide välja.
· Valuvaigistamiseks võib hambale vajutada tükikese hapuoblikat või punast peeti ning hoida peal, kuni valu möödub.
· Valu vastu aitavat ka granaatõunaseemned, mida tuleb närida koos meega.
· Kui valutavas hambas on auk, tuleb see toidujäänustest puhastada ja panna sinna tükike taruvaiku. Kõlbab ka küüslauguplomm. Segage peenestatud küüslauguküüs leivasisuga ja pange seda massi hambaauku.
· Hästi leevendab valu võrdsetes kogustes võetud küüslaugu, sibula ja soola segu, mida pannakse hambaauku ja kaetakse vatitampooniga.
· Hambavalust võib lahti saada veel teekummeli või naistepunaga. Valage ürdile peale keeva vett, kurnake, pigistage taimemass veidi tahedamaks, mässige marlisse ning pange igeme ja põse vahele.

  Vaata ka teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega     

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate