No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

TUBERKULOOS

by - teisipäev, veebruar 18, 2014





Tuberkuloos on kogu maailmas laialdaselt levinud ohtlik nakkushaigus.
Tuberkuloosi haigestunul hakkab pikkamööda süvenema väsimus. Õhtuti on väike palavik, haiguse kulgedes muutub see püsivamaks ja kõrgemaks. Iseloomulik on higistamine, eriti öösiti. Väheneb isu ja haige hakkab kõhnuma. Esialgne vähene köha asendub rohke rögaeritusega köhaga. Tuberkuloosi äratundmiseks aga nendest tunnustest ei piisa. Tingimata on vaja teha röntgenuuringud ning eritiste bakterioloogilised uuringud. Seetõttu on arsti poole pöördumine vältimatu.
Keerukat ravi võib toetada järgmiste rahvameditsiinivahenditega.
· Mais. Segage 60 g maisiemakasuudmeid ja 60 g karamellsuhkrut, valage peale keeva vett, laske 30 minutit seista ja jooge nagu teed. Ravikuur kestab 10 päeva ning pärast 10-päevast vaheaega võib seda korrata. Kokku võib teha 6 kuuri.
· Aaloe. Laske 4 aaloelehel 7 päeva pooles liitris 70% tõmbuda ning võtke 3 korda päevas 40 tilka.
· Küüslauk. Valage 250 g puhastatud küüntele ½ l 3% äädikat, laske 7 päeva seista ning võtke siis iga päev 3 küüslauguküünt, kuni need otsa lõpevad.
· Elueliksiir. Tegemist on üldtugevdava vahendiga, mis tõstab toonust ja suurendab elujõudu. Segage 1 kl porgandi-, 1 kl peedi- ja 1 kl mädarõikamahla (riivige 1 kl rõikajuurt, lisage 200 viina, hoidke ööpäev ja pigistage mahl välja). Mahlade segule lisage 1 kl kreeka pähkleid ja 1 kl rosinaid, olles need enne läbi hakklihamasina ajanud, 1 kl mett ning 2 peenestatud sidrunit. Segatud ained valage suletavasse nõusse ja hoidke külmkapis.
Esimesel kahel päeval võetakse eliksiiri 2 tl, edaspidi aga 1 spl 3 korda päevas, kas 1 tund enne või 2 tundi pärast sööki. Ravikuur kestab 2 kuud ning 20 päeva pärast võib seda korrata.
Seda vahendit kasutatakse peale tuberkuloosiravi ka nõrgaks jäänud organismi turgutamiseks ning ateroskleroosi ja onkoloogiliste haiguste ennetamiseks.
· Ravimsegu. Võtke 1 klaas peenestatud aaloelehti, 200 g oliiviõli, 150 g kasepungi, 50 g pärnaõisi, 1,2 kg pärnaõiemett ja 2 klaasi vett.Lisage sulatatud meele aaloe ja keetke hästi läbi. Valmistage kasepungadest ja pärnaõitest vesitõmmis ja laske minut aega keeda. Kui mesi on jahtunud, lisage kurnatud tõmmis, valage segu kahte pudelisse, lisage mõlemale võrdne kogus oliiviõli ja võtke 3 korda päevas 1 spl, olles pudelit enne loksutanud.
· Okaspuuvaik. Kui vaik on liiga paks, lahustage see 39% piirituses (valatakse nii palju piiritust, et see kataks vaigu 1-2 sentimeetrise kihina). 3-4 päeva pärast on vaik lahustunud. Segage 1 osa vaiku 2 osa sea ploomirasvaga ja sulatage, võtke siis nõu tulelt, jahutage umbes 60 kraadini, lisage pärnaõiemesi (1:1), segage hoolega ja puistake juurde põletatud valget kondijahu.
Võtke seda rohtu tuberkuloosi, pleuriidi või kroonilise bronhiidi korral 3 korda päevas 1 tl.

  Vaata ka teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega   


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate