No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

ROOS e. roospõletik

by - neljapäev, veebruar 27, 2014









Roos on naha ja nahaaluse koe äge põletik, mida tekitavad streptokokid. Haigus algab ootamatult ja ägedalt peavalu, iivelduse, oksendamise ja kõrge palavikuga. Nakatunud koht punetab ja on valulik.

Roospõletikku soodustavad:
rasvumine,
suhkurtõbi,
alkoholism,
immuunpuudulikkus,
nahahaavandid,
jalgade veresoonkonna haigused,
jalgade seenhaigus.

Samuti saavad määravaks haiguseallikaks lümfiteede kahjustused pärast korduvaid kirurgilisi operatsioone säärtel.
Kergema vormi puhul võib haigus nädala ajaga iseenesest mööda minna, raskemal juhul aga tekivad nahal läbipaistva vedelikuga täidetud villid, nahk kärbub ning järele jäävad armid.
· Paiselehed ja kummeliõied. Võtke neid võrdsetes kogustes, segage meega ja määrige nakatunud kohale. 3-4 korda päevas võite sisse võtta 1 spl paiselehe- ja kummelitõmmist.
· Raudrohi. Valmistage värskest ürdist ja magedast võist salv ning määrige sellega haigeid kohti.
· Takjas. Muljuge värske takjaleht pehmeks, segage paksu hapukoorega ja pange haigele kohale. See vähendab valu ja alandab põletikku.
· Teeleht. Segage hästi peenestatud ja pehmitatud lehti sama suure koguse meega, keetke tasasel tulel, laske 3-4 tundi seista ja määrige saadud salvi haigele kohale.
· Salvei. Segage salveilehtede pulbrit vahekorras 1:1 kriidipulbriga, raputage haigele kohale ja siduge kinni. Sidet tuleb uuendada 3-4 korda ööpäevas.
· Rukkijahu. Laske see läbi tiheda sõela, raputage haigele kohale, pange peale sinine pakkimispaber (nn suhkrupaber) ja siduge kinni. Sidetu tuleb vahetada igal hommikul. Rukkijahu asemel võib kasutada ka puhast hästi sõelutud kriidipulbrit.

  Vaata ka teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega        

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate