No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

9. GANGREEN (FLEGMOON)

by - teisipäev, veebruar 11, 2014


 Gangreen on üks kudede kärbumise liike. Eristatakse kuiva ja märga gangreeni.
Rahvaravitsejate arsenalis on rohkesti vahendeid, mis võimaldavad päästa haige jäseme amputeerimisest.
· Ühes vanas käsiraamatus on kirjas nõnda. "Gangreen paraneb, kui panete haigele kohale nelgiõliga immutatud lapi, võtate seda mõne tilga sisse või tarvitate 8-10 g nelgipulbrit."
· Siduge haigele ihuliikmele hapupiimalapp ja vahetage seda tihti. Seda moodust kasutanud inimesed teavad, kui kiiresti hapupiim mõjub: juba pärast paari sideme vahetamist seiskus kudede kärbumine - gangreen ei arenenud enam edasi.
· Mäluge värsket rukkileiba, millele on raputatud tublisti soola, pange läbimälutud mass haigele kohale ja siduge kinni. See vahend olevat erakordselt tõhus. Mäludes segunevad leib ja sool süljega, millel on nähtavasti samuti gangreenivastane toime. Vanad ravitsejad on soovitanud katta leivapudru veel värske kapsa lehtedega ja alles siis kinni siduda.
Juba gangreeni esimeste tunnuste ilmnedes tuleb hakata ravima seda põhjustavat alghaigust (endangiit, ateroskleroos, tromboos, emboolia, külmakahjustused), püüdes taastada normaalset verevarustust. Soojaravist tuleks hoiduda: kahjustatud kudede soojendamine suurendab hapnikutarbimist ja süvendab veelgi hapnikunälga.

Vaata teisi haiguseid - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate