©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Maailma parimad kaneelirullid.

by - kolmapäev, veebruar 12, 2014


Mina isiklikult ei tea  kedagi, kellele ei maitseks kaneelirullid. Eriti, kui need on enda valmistatud ja ahjusoojad ja kõrvale külm piim... mjamm.

Tainas:
- 50 grammi pärmi
- 0,5 dl käesooja vett
- 100 grammi võid
- 3 dl piima
- 0,5 tl soola
- 0,5 dl suhkrut
- 600-650 grammi nisujahu (umbes 12 dl)
- 1 tl kardemoni
Täidis:
- 100 grammi võid
- 1 dl suhkrut
- 0,5 spl kaneeli
Määrimiseks muna.

(Kogusest tuleb 35 saiakest)

Lahusta pärm käesoojas vees. Sulata või kausis ja lisa sinna toasoe piim ning vala see segu siis pärmi hulka. Sega juurde sool, suhkur ja kardemoon. Vähehaaval sõtku juurde jahu, kuni saad pehme ja ühtlase taina, mis kausi küljest ja kätelt lahti lööb. Kata rätikuga ja lase tunnike kaks soojas kohas kerkida.

Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja kaneel.
Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi.
Rulli tainas nelinurgseks.
Määri täidisega (vajadusel valmista täidist juurde) ja keera rulli.
Lõika rull 2-3 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad ahjuplaadile.
Küpseta 200-225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni saiaksed on küpsenud kuldseks. 


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate