No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

PSORIAAS

by - kolmapäev, veebruar 26, 2014




Psoriaasi puhul tekivad nahale mitmesuguse suurusega roosakad laigud, mis võivad olla ka nahapinnast veidi kõrgemad ning on kaetud valgete hõbedaläikeliste sarvestunud liistakutega.
Juba mitukümmend aastat on dermatoloogid püüdnud leida radikaalset meetodit, millega ravida psoriaasi, kuid kõige kiuste ei allu see haigus ikkagi teraapiale. Psoriaasi tekkimise kohta on mitu hüpoteesi, kuid ükski neist ei peegelda selle tõelist olemust. Leidub siiski üks seaduspärasus: kõikidel haigetel on avastatud maksatalitluse häireid.
Uuringud võimaldasid oletada, et osal inimestel on kaasasündinud psoriaasisoodumus. Loogiline on järeldada, et nende veres ringlevad seda haigust esilekutsuvad erilised valkained. Psoriaasi raviks tuleks kõrvaldada verest need hüpoteetilised ained ning normaliseerida maksa töö. Edukad on olnud katsed, mil patsientidele hakati määrama verd puhastavaid rohtusid ning maksatalitlust normaliseerivaid taimi, nagu salveid, punet, osja, pohlalehti, kasepungi ja kalmusejuuri. Kuu aja pärast olid psoriaasinaastud muutnud kahvatumaks ja lamedamaks ning paljudesse kohtadesse olid tekkinud terve naha kolded.
Rahvameditsiingi tunneb paljusid psoriaasirohtusid.
· Psoriaasinaaste tuleb määrida kasetõrvast, searasvast, vereurmarohu pulbrist ja eleuterokokiekstraktist (võrdsetes osades) ning munavalgest valmistatud salviga.
· Hea efekti annavad igapäevased meresoola ja okkaekstraktiga (4 spl) vannid.
· Väga hästi aitavad vaarikalehetõmmisega tehtud kompressid. 3 spl lehtedele valatakse klaas keeva vett ja lastakse 15 minutit tõmbuda. Tervendavalt mõjuvad ka mustikakompressid.
· Haigeid kohti võib määrida 2-3 korda päevas marli sisse pandud peenestatud küüslaugu või kalanhoega.
· Tõhusa toimega on ka kuivatatud vereurmarohupulbrist ja vaseliinist või lanoliinist (3:1) valmistatud salv. Sügisel võib teha vereurmarohumahla (koos kauntega, aga ilma õiteta). Laske tooraine läbi hakklihamasina, pigistage mahl välja ja hoidke seda suletud rohelise klaasnõuga pimedas jahedas kohas. Nende vahenditega määritakse nahka 1-2 korda päevas.

  Vaata ka teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega       

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate