Macarons/Makroonid
Mmm, need suussulavad makroonid
40-50tükki
Koostisosad:
125g munavalget " vanad" toatemperatuuri soojad (mitte külmkapist)
50g suhkrut
110g mandlijahu
225g tuhksuhkrut
näpuotsatäis soola
toiduvärvi
Želee jaoks-
250g kuivatatud ja poolitatud abrikoose
100g tuhksuhkrut
3spl.rummi
1.tl kuhjaga zelatiini+ 100ml vett
Valmistamine:
Eraldage munavalged ja jätke purgiga ööpäevaks seisma toatempeatuuril. Selliseid munavalgeid saab külmkapis säilitada kuni 40 päeva.Enne kasutamist võtke munavalged välja vähemalt ööpäev enne kasutamist, selliseid mune nimetatakse "vanadeks munavalgeteks". Mida vanemad on munavalged seda paremini nad vahustuvad.
Nüüd valmistage mandlijahu. Röstige puhastatud mandlid, 10-15 minutit 100-120 kraadi juures, jahvatage lisades juurde natuke tuhksuhkrut. Puistake jahu plaadile, katke küpsetuspaberiga ja pistke veel korraks ahju 150 kraadi juures.
Sõeluge jahu korraks veel läbi
vahusta "vanad"munavalged, millele on lisatud näpuotsatäis soola, pehmeks vahuks. Jätka vahustamist lisades vähehaaval suhkrut, vaht peab muutuma läikivaks ja tugevaks.
Sega munavalged ja mandlijahu umbes 30 sekundit, mõõda välja värvaine ja lisa segule soovitud kollase värvuse saavutamiseni.PS.ei soovita liiga kaua segada, sest segu muutub siis vedelaks.
Tee kilekotist torbik pane taigen sinna sisse, lõika ära koti nurk ja pigista küpsetuspaberile ilusad 2-3 cm diameetrised rattad, jäta rataste vahele kindlasti vahed.
Jäta need rattad niimodi plaadile seisma 1 tunniks, veel parem kaheks. Selle ajaga pealmine osa tekitab kooriku.
Seejärel küpseta küpsetuspaberil 155С. umbes 15 min:)
Allikas- pinme.ru
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.