No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Tervislik käbimoos.3 erinevat retsepti.

by - neljapäev, veebruar 06, 2014


Männikäbidest moos. See ei ole sõna otses mõttes lihtsalt moos-see on ravimoos. Selle männikäbidest moosi raviomadused on väga lihtsalt seletatavad-mänd on üks levinumaid fütontsiide sisaldavaid taimi. Fütontsiidid on taime poolt erituvad looduslikult aktiivsed ained, mis takistavad bakterite kasvu ja mikroskoopiliste seente paljunemist. Seda kasutatakse bronhiidi, astma, angiini ja paljude teiste hingamisteede ja kurguhaiguste puhul. Hea prfülaktiline vahend hingamisteede puhastamiseks ja igemete tugevdamiseks. Eriti soovitatakse organismi kurnatuse puhul,krooniliste mao ja sooletrakti probleemide korral ja hemoglobiini vaeguse korral.





Retsept 1

1 kg suhkurt,
  vett
1 kg männikäbisid
 Pange käbid emilitud nõusse ja valage peale vett nii palju, et üle käbide on 2-3 cm. Keetke käbisid ca 30-40 minutit, lase jahtuda pane kaane alla ja jätke üle öö seisma pimedasse jahedasse kohta. Järgmisel päeval võtke 1 liiter seda leotist koos käbidega, lisage 1 kg suhkurt ja keetke 5 minutit, eemaldage tekkiv vaht, võtke pliidilt ära ja jahutage. Järgmisel ja ülejärgmisel päeval korrake seda tegevust.Valmis moos on merevaigu värvi ja imelise lõhna ja maitsega. Kui olete keetmise kolmandal päeval lõpetanud, valage kuum moos purkidesse-ja ongi maitsev ja tervislik käbimoos valmis.

Kasutamine
-1 spl päevas moosi ja üks moosikäbi-kui profülaktiline vahend ja immuunsust tõstev stimulaator. See moos kaitseb teid sügis-talvisel perioodil haigestumast ja aitab teil terveneda juhul kui haigus on teid enne tabanud.

Retsept nr 2

Võtame 1 kg männikäbisid, peseme ja keedame neid 3 l vees madalal kuumusel 3-4 tundi. Peale seda asetame poti jahedasse kohta 10-12 tunniks. Peale seda võtame käbid välja ja saame roosat värvi kissellilaadse keeduse. Käbid viskame ära ja saadud keedusest keedame moosi arvestusega 1 kg keedust ja 1 kg suhkurt ja keedame kuni valmimiseni.Valmis moos on mee värvi ja mee maitsega, millel on õrn kuusetõrva maitse.

Kasutatakse köha, tuberkuloosi, gripi ja angiini puhul-eriti lastel. Andes õhtul lapsele sooja teed selle moosiga, on hommikul juba olukord kergem.Võib kasutada lihtsalt magustoiduna.
Väga kasulik ja vaja endale ka teha.:)

Retsept 3

1 kg käbisid
1kg suhkurt
1 l. vett
vürtse:
1 aniis
5-6 kardemoni
2-3 nelki

Pese käbid, jäta külma vette seisma 2-3 tunniks.
Keeda veest ja suhkrust siirup.Seejärel lisa sinna eelnevalt vees ligunenud käbid. Keeda käbisid 2 tundi, nii tulevad kõik käbi head omadused välja. Korja pealt sinna tekkinud vaht. Viimasel veerand tunnil keera veidi kuumust vähemaks ja lisa (marlikotikesse pandud )maitseained. Keeda 10-15 min.
Seejärel kurna käbid ja saadud moos vala purkidesse.

Säilitada pimedas ja jahedas kohas klaaspurgis, või läbipaistmatus nõus!
Video.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate